Dreng med overstimuleret synssans

Når synssansen konstant er på arbejde – og overarbejde

Når synssansen konstant er på arbejde - og overarbejde

Synssansen er på arbejde fra det øjeblik dit barn slår øjnene op om morgen til øjnene bliver lukkede om aftenen for at sove – og det kan være anstrengende.

Dit barns synsindtryk kan være mange og forskelligartede og børn foretager med synssansen hele tiden en vurdering af hvad der sker omkring dem. Med tiden kan dit barn lære at sortere ubetydelige synsindtryk fra og lære at skelne mellem hvad der for eksempel er farligt og ikke farligt.

Når synssansen bliver overstimuleret

Nogle børn med specielle behov har svært ved at sortere ”ubetydelige” synsindtryk fra. De tager alle synsindtryk ind og bliver derfor overstimuleret. Det er især synsindtryk som bevæger sig foran dem eller rundt om dem som forstyrrer og de forsøger derfor at undgå dem. De kan også reagere voldsomt på genstande eller mennesker som kommer hurtigt imod dem.

Nogle børn med specielle behov kan også blive visuelt forstyrret af mønstre eller bestemte farver til trods for at de er stillestående. Det kunne for eksempel være farven på en væg eller mønsteret på et tapet.

Dreng med fjollede øjne - synssans

Styrk dit barns synssans

Når synssansen skal styrkes, er det vigtigt at fjerne al synsforstyrrende uro omkring barnet. Det er vigtigt at der ikke er andre børn som løber rundt omkring dem eller kaster med ting omkring dem. Barnet skal kunne fokusere udelukkende på den synsoplevelse som de ønsker, uden at skulle forholde sig til hvad der ellers sker omkring dem.

Når synssansen skal stimuleres, gælder det om at øge barnets tolerance over for genstande i bevægelse, for eksempel ved at:

 • Trille eller kaste med bold til hinanden – øg gradvis farten på bolden når barnet er klar
 • Spille bowling hvor I skiftes til at være den der sidder ved keglerne og stiller dem op
 • Spille spil med bevægelse for eksempel Loopin Louie
 • Spil boldspil – fodbold, ethvert ketcher spil, håndbold, basketbold etc.
 • Rulle på rullebræt

Når synssansen er overstimuleret

Er dit barns synssans blevet overstimuleret kan du kan lade dit barn kigge på legetøj med mere langsom bevægelse, det kan have en beroligende effekt på dit barn og kan med stor fordel kombineres med tyngdeprodukter for en endnu mere beroligende effekt. Her er følgende legetøj ideelt:

 • Tickit sansepaneler
 • Ticket sanseklodser
 • Tickit sanseknapper
 • Tyngdevest
 • Tyngdekrave
 • Tyngdebamser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen
   Beregn fragt
   Få rabat
   Available Coupons
   velkommentilbage Get 10% off
   Unavailable Coupons
   velkommen Get 29,00 kr. off gratis første måned i forældrefællesskabet

    Let forståelig hjælp - helt gratis

    Har du et barn med særlige behov? Vil du gerne inspireres til hvordan du bedst støtter dit barn? Vi søger for at gode råd, letforståelig viden og brugbart inspiration lander direkte i din indbakke. Du behøver ikke at have Dankortet op ad lommen - det er gratis for dig at være med.

    Billede af Line Sahl, Freddy Sahl og Lizzi Sahl der sidder og snakker