Sådan undgår du nedsmeltninger
Hvornår får dit barn oftest nedsmeltninger? Hvis dit barn er som de fleste, så oplever I sikkert flest nedsmeltninger når der er sket meget omkring barnet. Når barnets sanser har været på overarbejde og der er uro i nervesystemet.
Børn med særlige behov, har ofte understimulerede sanser. Alle de indtryk dit barn oplever, går ufiltreret gennem dit barns hjerne. Det svarer til at dit barn står midt ude i haglvejret, uden mulighed for at søge ly. Dit barn farer rundt for at lede efter ly men er ikke klar over hvor det findes, for dit barn kan ikke mærke det. Dit barn bliver derfor bombarderet med hagl hele dagen lang.
I de situationer kan du måske undgå en nedsmeltning ved at fjerne dit barn fra alle sanseindtryk. Give dit barn ro og for eksempel bruge tyngdeprodukter. Det som mange tyngdeprodukter gør er, at de går ind og stimulerer både taktilsansen (følesansen) og den kinæstetiske sans som også hedder muskel-led sansen. Vægten i produkterne presser sig mod dit barns krop som et kram, og dit barn har på den måde bedre mulighed for at mærke sig selv. Dit barn kommer i ly for haglvejret for nu kan det mærke hvor det er.
Tyngdeprodukterne kan også hjælpe i de situationer hvor dit barn har svært ved at sidde stille og koncentrere sig. Det bliver nærmest umuligt for dit barn at koncentrere sig og sidde stille fordi det konstant farer rundt for at finde ly for haglvejret. Med tyngdeprodukterne mærker dit barn igen hvor tørvejret er, og kan koncentrere sig om det, som det faktisk skal.
Har dit barn motorisk uro?
For nogle børn er det fysisk umuligt at sidde stille på for eksempel en stol. De har en ustyrlig trang til at bevæge deres krop. Her kan fodgynger eller dimse-ting hjælpe dit barn. Dit barn får på den måde en konstant, rolig og monoton stimulans af hjernen. Den gør, at dit barn har større forudsætning for at sidde på en stol og koncentrere sig.
Så giv endelig dit barn noget lydløst at dimse med, så vil du opleve at dit barn kan sidde længere tid på en stol og koncentrere sig.