Barn der griner

Sådan styrker du dit barns sprog

Meget af den udvikling dit barn gennemgår efter det bliver født, kommer helt naturligt – sådan er det ikke med sproget. Når dit barn skal lære at tale er din hjælp vigtig til at lære sproget at kende. Det er ikke noget dit barn kan lære selv.

Mange børn med særlige behov, har svært ved sproget og lærer tit først at snakke senere end andre børn. Du er den aller bedste til at hjælpe dit barn med at udvikle sproget.

Sådan hjælper du bedst dit barn til et bedre sprog:

 • Sæt ord på alt hvad der foregår i jeres hverdag – ”Nu tager jeg dig i hånden og så går vi ud og tager jakke på”. Har dit barn ikke noget sprog endnu, så tal med korte sætninger og mange gentagelser.
 • Fortæl hvad du gør når I leger, eller når du gør noget som involverer dit barn. Nu sætter jeg klodsen ovenpå/ved siden af den anden. Nu tager jeg dukkens sko af. Nu sætter jeg koppen midt på bordet. Etc.
 • Vent på at dit barn svarer hvis du stiller et spørgsmål – også selvom det kun er med lyd
 • Sæt ord på, hvad du tror dit barn tænker, føler og oplever. ”Jeg kan se at du bliver gal nu”
 • Tilbyd øjenkontakt når I snakker sammen
 • Syng sange og læs højt for dit barn (tal om det som er på billederne) Find gerne legetøj som matcher det som er i bogen, så I/dit barn kan fortsætte legen

Ordforrådet er i starten meget vigtigere end udtalen. Hvis dit barn kender mange ord og kan nuancere sit sprog, så er det langt vigtigere end at kunne tale rent. Udtalen skal nok komme på et senere tidspunkt og ellers er der hjælp at hente hos eksperter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen
   Beregn fragt
   Få rabat
   Unavailable Coupons
   velkommen Get 29,00 kr. off gratis første måned i forældrefællesskabet

    Let forståelig hjælp - helt gratis

    Har du et barn med særlige behov? Vil du gerne inspireres til hvordan du bedst støtter dit barn? Vi søger for at gode råd, letforståelig viden og brugbart inspiration lander direkte i din indbakke. Du behøver ikke at have Dankortet op ad lommen - det er gratis for dig at være med.

    Billede af Line Sahl, Freddy Sahl og Lizzi Sahl der sidder og snakker