Dreng der er ked af det

Lær at forstå dit barns følelser

Som forældre kan det til tider være svært at finde ud af præcis hvorfor ens barn græder eller er vred. Børn har ofte også selv svært ved at finde ud af det, fordi de ikke har lært at udtrykke deres følelser. Børn har derimod lært at hvis de græder eller er vrede, så får de straks en reaktion fra deres forældre.

Mange gange er det hverken fordi de er vrede eller kede af det, men en helt anden følelse som de har svært ved at udtrykke. Her er det vigtigt som forældre at kunne hjælpe sit barn til at kunne forklare sine følelser fremfor at reagere med gråd, vrede eller lignende.

Hvordan hjælper du dit barn til at håndtere sine følelser:

 1. sæt dig i barnet sted
 2. sæt dig ned ved siden af dit barn
 3. sæt ord på det du tror dit barn føler
 4. Tilbyd trøst/hjælp – bevar roen og lad det tage den tid det tager til dit barn igen er roligt

Nogle børn har så svært ved at komme ud af vreden eller at være ked af det, at du som forældre kan tilbyde at komme tilbage til barnet. Vigtigst er, at du sætter ord på dit barns følelser og lader dit barn vide at alle følelser er rigtige. Kun på den måde lærer dit barn sine følelser at kende og kan med tiden bedre udtrykke dem hensigtsmæssigt.

Dreng der kigger mod cameraet

Barnet med specielle behov

Børn med specielle behov kan både have svært ved at udtrykke egne følelser men har også svært ved at aflæse andres, de har svært ved at læse kropssprog og forstå andres følelser og intentioner. Neurotypiske børn vil oftest udvikle evnen til at aflæse kropssprog intuitivt hvorimod børn med specielle behov vil have brug for aktivt at indlære det.

Her kan du hjælpe dit barn ved selv at sætte ord på dine egne følelser og intentioner. Kun på den måde kan barnet med særlige behov, aktivt lære hvad kropssproget betyder. Sæt også ord på andres følelser og kropssprog, så dit barn ikke misforstår hvad andre mennesker omkring barnet mener, uden at sige det. Det er dog vigtigt at blive ved med at gentage, kun på den måde kan dit barn med tiden lære sine egne og andres følelser og behov bedre at kende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen
   Beregn fragt
   Få rabat
   Unavailable Coupons
   velkommen Get 29,00 kr. off gratis første måned i forældrefællesskabet

    Let forståelig hjælp - helt gratis

    Har du et barn med særlige behov? Vil du gerne inspireres til hvordan du bedst støtter dit barn? Vi søger for at gode råd, letforståelig viden og brugbart inspiration lander direkte i din indbakke. Du behøver ikke at have Dankortet op ad lommen - det er gratis for dig at være med.

    Billede af Line Sahl, Freddy Sahl og Lizzi Sahl der sidder og snakker