Barn der leger rolleleg på stranden

Lær dit barn at forstå andre gennem rolleleg

Når børn leger rollelege lærer de at forstå situationer de oplever og verdenen omkring dem. Børn kan ikke forstå sammenhænge bare ved at få dem fortalt, de skal leges ind.

Børn opbygger leg omkring situationer de kender, har været i eller har hørt om. Jo bedre børnene kender situationen, desto nemmere er det at lave legen til sin egen. Gennem rollelegen kan dit barn prøve at forstå andre, og sætte sig ind i deres følelser og behov. Hvis de leger rollelegen sammen med andre børn, lærer de også at tingene kan gøres på flere forskellige måder.

Bearbejdning gennem rolleleg

Børn bearbejder også oplevelser og konflikter gennem rollelegen. Den kan for eksempel hjælpe børn til at bearbejde vrede og sorg. Hvis dit barn har været i en situation eller konflikt som var svær at håndtere, så kan rollelegen hjælpe barnet til at gennemleve situationen igen og måske sige eller gøre noget andet end barnet gjorde i selve situationen. Barnet får derfor en oplevelse af at kunne håndtere konflikten.

Rollelege lærer børn at kommunikere deres tanker og følelser til omgivelserne. Nogle børn har svært ved at udtrykke sig i situationen og reagerer i stedet med vrede eller gråd. Her hjælper rollelegen dem til at føle efter hvad det er for en følelse som opstår i dem og de har måske mulighed for næste gang de er i situationen at genkalde sig følelsen og reagere anderledes. Dit barn lærer gennem legen sig selv bedre at kende.

Børn med specielle behov har ofte svært ved at læse og forstå andre børn og voksne. Det forstår ikke hentydninger eller usagte ting. De vil have behov for at få fortalt hvordan de skal reagere. Her er rollelegen en rigtig god måde at lære dit barn at håndtere situationerne og de kan gennem rollelegen lære hvordan man kan forstå andre.

Rolleleg hjælper dit barn til:

 • Bedre fantasi
 • Mere empati
 • At forstå andre
 • At forstå sig selv
 • Social forståelse
 • Bearbejdning af oplevelser og konflikter
 • At kommunikere tanker og følelser
 • At tage hensyn til andre
 • At acceptere at andre gør tingene anderledes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen
   Beregn fragt
   Få rabat
   Available Coupons
   velkommentilbage Get 10% off
   Unavailable Coupons
   velkommen Get 29,00 kr. off gratis første måned i forældrefællesskabet

    Let forståelig hjælp - helt gratis

    Har du et barn med særlige behov? Vil du gerne inspireres til hvordan du bedst støtter dit barn? Vi søger for at gode råd, letforståelig viden og brugbart inspiration lander direkte i din indbakke. Du behøver ikke at have Dankortet op ad lommen - det er gratis for dig at være med.

    Billede af Line Sahl, Freddy Sahl og Lizzi Sahl der sidder og snakker