Taktilsans

Taktilsansen er placeret som sansereceptorer overalt i huden og i vores slimhinder. Her er de med til at registrere sanseindtryk, som fx varme, kulde, overflader og teksturer, smerte og velbehag, derfor bliver taktilsansen også kaldt følesansen.

Børn med specielle behov har ofte taktile vanskeligheder. Sanseindtryk, der hos de fleste opleves som uskadelige og harmløse, vil hos disse børn opleves meget ubehagelige. Disse børn mærker tydeligt de mindste former for berøring som føles ubehageligt. Det kan skabe enorme problemer for børnene, da berøring er tæt forbundet med menneskelige relationer børn imellem, børn og voksne imellem og i lege.

Nogle børn med specielle behov kan have en høj taktil tolerance, hvilket vil sige at det ikke mærker så meget. De har også brug for at få stimuleret deres taktilsans, men med kraftige og varierede stimuli.

Ved at stimulere den taktile sans, kan børn vænne sig til berøring og vil have lettere ved at indgå i leg og relationer med andre. Læs meget mere om taktilsansen i vores indlæg her.

Hjælp dit barn til en bedre taktilsans med legetøjet herunder.

Viser 1–12 af 35 resultater